top of page

Witte gezichtsharen verwijderen

Bijgewerkt op: 5 sep. 2022

Voordat ik, Joyce Wakker, begon met de opleiding huidtherapie was ik zelf al een tijd bij een huidtherapeut onder behandeling. Eerst voor acne en later voor ongewenste haartjes op mijn bovenlip. Laserbehandelingen bestonden nog niet en de haren werden aangepakt door elektrische epilatie. Dat houdt in de er een klein naaldje langs het haartje de follikel in wordt geschoven. Vervolgens wordt er via het naaldje warmte afgegeven en zo wordt de haarfollikel gecoaguleerd.

De haar wordt verwijderd en nieuwe haren zullen dunner zijn en na enkele behandelingen niet meer terugkomen.


Inmiddels zijn IPL en laserbehandeling wijdverspreid en snellere behandelmethoden. Ook bij MediPraxis maken we daar volop gebruik van. Maar voor witte, blonde en grijze haren is elektrische epilatie nog steeds de enige oplossing voor een duurzaam resultaat.


Ik wilde ongewenste haargroei via deze blog nog even onder de aandacht brengen. Veel vrouwen hebben last van ongewenste haren. Het kan op elke leeftijd ontstaan. Vooral na de overgang krijgen vrouwen last van haartjes op de kin en bovenlip. Sommige vrouwen zijn elke ochtend met pincet en vergrootspiegel in de weer, tot er een moment komt dat de ogen achteruit gaan en ze het niet meer zo goed zien. Dan is scheren nog een optie maar met de bijbehorende stoppels is niemand blij. Het is niet nodig om daarmee rond te blijven lopen. Er is goed wat aan te doen. Bij Medipraxis kun je terecht voor een gratis intake gesprek waarin we kijken welke behandelmethode het meest geschikt is voor jouw haartjes en huid. Sommige mensen zien op tegen de gevoeligheid van de behandeling maar daar bestaan goede verdovende crèmes tegen.


Ook MTF transgenders weten gelukkig de weg goed te vinden naar MediPraxis. Zij kunnen al sinds 1999 bij ons terecht voor het elektrisch ontharen van de hals, het gelaat en het operatiegebied. Bij donker gekleurde haartjes op lichaam en gezicht is onze laser een sneller alternatief.


Dus aarzel niet, kom vrijblijvend langs en laat je voorlichten over welke behandelmethode het beste bij jou past.

Ontharingsbehandelingen in het gelaat worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering tot een maximum bedrag. Voor Transgenders zijn andere voorwaarden van toepassing.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page