top of page

Wilt u er vijf jaar jonger uitzien?

Bijgewerkt op: 1 feb. 2022

De cosmopeel Forte is een medische peeling die door huidtherapeuten en artsen wordt ingezet bij acnelittekens en tevens kan zorgen voor huidverjonging. Dus als u diepe rimpels, een verslapte huid of grove porieen wilt laten behandelen is deze Ferrari onder de peelings het antwoord op uw vraag. Eén behandeling is voldoende om de huid zelfs tot 5 jaar te kunnen verjongen.


De werking

De ingrediënten uit de Cosmo Peel Forte laten de huid compleet vernieuwen. Hierdoor worden de ‘ongezonde’ dode huidcellen geëlimineerd en zal de huid zichzelf gaan vernieuwen met verbeterde gezonde cellen. Het resultaat; een jonger uitziende, egale en frisse huid. De peeling zorgt voor een enorme nieuwe aanmaak van collageen en elastinevezels in de huid, iets wat in de meeste gevallen na je 25e levensjaar, ieder jaar met minstens 1% afneemt.

Een leuke bijkomstigheid van deze peeling is de verrassende behandelgebieden die meegenomen kunnen worden. Namelijk de rimpels rondom de mond en rimpels of verslapping rondom de ogen. Soms wordt er dan ook voor gekozen om alleen deze gebieden te behandelen. De Cosmo Peel Forte kan de rimpels in deze gebieden vervagen en zelfs een liftend effect rondom de ogen creëren. Op deze manier kan, als je op tijd begint, een ooglidcorrectie worden voorkomen of in sommige gevallen nog even worden uitgesteld.


Een goede voorbereiding is het halve werk

De Cosmo Peel Forte is een echte alleskunner en daarnaast de krachtigste peeling die wij uitvoeren. Deze peeling bestaat uit een combinatie van 20% TCA, 10% glycolzuur en 10% phenol. Deze combinatie zorgt ervoor dat de peeling zo veilig mogelijk de diepere huidlagen bereikt en tegelijkertijd vrijwel pijnloos is, dankzij de kalmerende werking van phenol. Je zult tijdens de behandeling vooral wat warmte voelen in de huid. De behandeling kan zeker niet bij iedereen worden uitgevoerd en om dit goed te kunnen beoordelen zijn sowieso minimaal 4 voorbereidende behandelingen nodig. Daarnaast zijn er ook voorbereidende producten nodig om thuis te gebruiken. Deze peeling is helaas niet geschikt voor de donkere of kwetsbare huid. Uw therapeut kan met u bespreken of deze behandeling voor u geschikt is. Hierbij wordt ook gekeken naar het gebruik van geneesmiddelen.


De behandeling

De behandeling duurt ongeveer 45/60 minuten. De eerste stap is het reinigen van de huid, hierna wordt deze ontvet. Wanneer de peeling wordt aangebracht, kunt u een warm en/of prikkelend/branderig gevoel ervaren, dit zal echter maar een aantal minuten aanhouden en is niet pijnlijk. Het ingrediënt Phenol zorgt ervoor dat het branderige gevoel snel afneemt. De huid gaat tijdens de peeling ‘frosten’. Dat wil zeggen dat er gedurende tien minuten een witte kleur te zien is. Dit zal na tien minuten veranderen in een rode kleur. Direct na de behandeling kan de huid zwelling vertonen. Dit hoort bij het proces en kan ongeveer 3 dagen aanhouden.


Na de Cosmo Peel Forte

Na de peeling wordt een speciale crème (Panthenol van Dermaceutic) aangebracht welke direct een verzachtende werking heeft. Deze crème zal ongeveer twaalf uur (of anders in overleg met behandelaar) blijven zitten. Het wordt dan ook afgeraden om de huid te wassen in deze tijd. Deze crème heeft een kalmerend effect en een antibacteriële werking. Deze creme blijft u thuis gebruiken gedurende de eerste dagen na de behandeling. Wij adviseren in deze tijd geen andere verzorgingsproducten of make up te dragen. Verdere nazorginstructies worden na de behandeling verschaft.


Het schilferproces van de Cosmo Peel Forte

Na de behandeling is de huid rood en gezwollen, dit is een hele normale reactie. De zwelling kan aanhouden tot drie dagen na de behandeling. Na drie tot vier dagen begint de huid te schilferen en ontstaan er bruine vellen. Dit duurt bij een goed voorbereide huid meestal drie a vier dagen en wordt het schilferproces genoemd. De bruine vellen zijn lastig te camoufleren. Plan deze behandeling daarom in een week dat dit goed uitkomt voor jezelf.


Na de behandeling

De huid is erg gevoelig na de behandeling, daarom wordt er sterk geadviseerd om de zon te vermijden. In de eerste drie maanden na de behandeling dien je elke dag een antioxidant en SPF50 te gebruiken (verkrijgbaar bij MediPraxis), omdat de kans op verbranding en het krijgen van hyperpigmentaties van de huid groot is. Daarom wordt deze behandeling uitsluitend in de winter uitgevoerd. Vanaf 2 weken na de behandeling begint het resultaat langzaam zichtbaar te worden. De huid kan echter nog voor langere tijd na de behandeling roze en gevoelig zijn en een juiste huidverzorging is dan ook zeer belangrijk. Uw therapeut staat u bij met advies.


Het resultaat, een stralende, jonger uitziende huid met een verfijnde huidstructuur

Het effect van de cosmopeel Forte blijft lang doorwerken. Het uiteindelijke resultaat van de behandeling is zichtbaar na 6 tot 18 maanden. Een stralende, jonger uitziende huid met een verfijnde structuur. Deze behandeling mag ieder jaar worden herhaald. Zo kunt u het huidverouderingsproces aanzienlijk vertragen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page