top of page

De nieuwste camouflage

Camoufleren van plekjes en vlekjes doen we bijna allemaal, een pukkel of opengekrabde muggebeet willen we niet prominent in beeld hebben als we (online) mensen ontmoeten. Voor sommige mensen met een pigment- of vaataandoening is het meer dan alleen een plekje of vlekje, het gaat vaak om veel grotere gebieden. Zij zijn soms meer dan een uur voor de spiegel bezig om de camouflage aan te brengen en deze wordt gedurende de hele dag gecontroleerd en eventueel bijgewerkt. Niet alle camouflage is veegvast, waardoor het dragen van witte kleding wordt vermeden, om maar te zwijgen over activiteiten als zwemmen…………..


Bij MediPraxis kon men altijd alterecht voor verschillende vormen van camouflage maar sinds vorig jaar hebben we ons assortiment uitgebreid met Mikroskin. Microskin is een gesimuleerde tweede huid die individueel is samengesteld om de juiste huidconditie te kleuren. Het is een lichte, vloeibare toepassing die op de epidermis wordt aangebracht (bovenste laag van de huid). Microskin is geen crème en is daardoor heel anders in vergelijking met andere camouflageproducten. Eenmaal aangebracht, is Microskin duurzaam, flexibel en zal het niet op kleding of linnengoed afgeven. Het is waterproof en laat de huid ademen. Microskin is geschikt voor iedereen, welk huidtype of huidskleur je ook hebt. Het kan ook gebruikt worden bij brandwonden.

Microskin trekt in de huid en blijft daar lang zitten. Hoelang varieert per huidtype (vettig /droog) en op verschillende delen van het lichaam. Op het gezicht blijft Microskin slechts 1-2 dagen zitten, omdat de natuurlijke oliën (talg) Microskin geleidelijk afbreken. Op andere delen van het lichaam blijft Microskin meerdere dagen (3-5 dagen) zitten. Wanneer aangebracht op de handen, zal de toepassing sneller afbreken vanwege het veelvuldige contact en het wassen en drogen van de handen. Bij actieve- of buitenmensen kan Microskin sneller afbreken door klimatologische omstandigheden.

Wilt u gebruik maken van camouflagetherapie?

Camouflagetherapie wordt vergoed door de zorgverzekering vanuit de aanvullende verzekering. Kijk in uw polisvoorwaarden hoe dit bij u geregeld is.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page