top of page

Peeling voor de huid

Bijgewerkt op: 5 jan. 2021

Peeling betekent in het Engels pellen. En dat is wat er tijdens deze behandeling inderdaad gebeurt. Er wordt een laagje van de huid gepeld. Dit peelen van de huid gebeurt met een zuur. Het soort en de sterkte van het zuur kunnen ervoor zorgen dan er een dun of iets dikker laagje van de huid afkomt.


Door een peeling raak je de oude cellaag kwijt, hierdoor zie je er vaak weer frisser uit. Ook kunnen peelings ervoor zorgen dat puistjes, vlekjes, rimpeltjes en littekentjes minder zichtbaar worden of zelfs verdwijnen.


Wat zijn de meeste gebruikte zuren in een peeling:Glycolzuur

Glycolzuur valt onder de Alpha Hydroxy Acids (AHA), ook wel fruitzuren genoemd. Behalve dat dit zuur exfolieert (verwijderen van dode huidcellen) zorgt het er ook voor dat de huid verstevigt door het stimuleren van collageen productie. Oppervlakkige pigmentvlekjes, rimpeltjes en littekentjes kunnen verminderen en door het verdunnen van de huid neemt de kans op verstopte poriën af. Glycolzuur wordt vooral ingezet bij de drogere acne huiden en huidveroudering.


Salicylzuur

Salicylzuur valt onder de Beta Hydroxy acids (BHA) en is met name geschikt voor een vette acne huid. Het zuur dringt in de poriën en lost de opgehoopte talg op. Salicylzuur heeft ook een ontstekingsremmend effect wat goed tegen actieve acne en ingegroeide (baard)haren kan werken. Ook bij de kleine bultjes op armen en benen (keratosis pilaris) kan salicylzuur verbetering geven.


Melkzuur

Melkzuur valt onder de AHA’s. Melkzuur stimuleert de celvernieuwing en werkt tegen schimmels en gisten en is daardoor erg geschikt om in te zetten bij een Rosacea huid. Daarnaast remt het de aanmaak van tyrosinase, het enzym wat betrokken is bij de vorming van pigmentvlekken en stimuleert het de aanmaak van hyaluronzuur wat de hydratatie van onze huid ten goede komt. Cleopatra wist dit eeuwen geleden al!


Amandelzuur

Ook amandelzuur valt onder de AHA’s en kan de talgproductie reguleren. Daarnaast heeft het een antibacteriële werking. Behalve voor acne wordt amandelzuur ook gebruikt voor het behandelen van pigmentvlekken.


TriChloorAzijnzuur (TCA)

TriChloorAzijnzuur is een zuur wat erg diep kan peelen, afhankelijk van de concentratie van het zuur en eventuele toevoegingen. Hierdoor kan het oppervlakkige oneffenheden en pigmentvlekken doen verminderen en verdwijnen.Bij MediPraxis gebruiken wij alle bovenstaande zuren voor een peeling, vaak gecombineerd om tot een goede behandeling te komen.

Een goede behandeling bestaat niet alleen uit het doen van een peeling. Het is een goed onderbouwd behandelplan op maat met een duidelijk doel voor ogen. De behandeling gaat dus ook verder dan alleen de behandeling in de praktijk.

Een goede skincare voor thuis en supplementen die de behandeling van binnenuit ondersteunen zorgen voor een effectieve aanpak met het meest succesvolle resultaat.


Het “boeken” van een peeling is bij ons dus ook niet mogelijk. Wij werken vanuit een behandeldoel en bepalen samen met u een behandelplan speciaal op uw huid(probleem) gericht.

Ieder consult evalueren we het resultaat en passen wij de behandeling aan als dat nodig is.


Werken volgens vaststaande protocollen is prima. Maatwerk leveren is beter!


Dit seizoen is ideaal om de huid een peeling te geven. En mensen die vanwege corona thuis werken kunnen overwegen om een wat diepere peeling te nemen. Bij diepere peelings gaat de huid namelijk behoorlijk vervellen. Een week lang er minder charmant uitzien is voor nu wellicht geen probleem. De meeste peelingen geven echter geen schilfers. Uw huid ziet er na de behandeling meteen een stuk beter uit.


147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page