top of page

Jouw gezondheid is mijn passie

Bijgewerkt op: 20 nov. 2023

Lang geleden begon ik, Cynthia van Schendel, mijn carrière als verpleegkundige. Dat ervaar ik nog altijd als een prachtige basis. Toch kreeg ik de wens om meer één op één contact te hebben. Ik wilde de tijd en aandacht voor iemand kunnen nemen. De master in Advanced Nursing, wat nu Verpleegkundig Specialist heet, bracht mij deels voldoening maar ik wilde graag parttime werken vanwege een kinderwens. Ook wilde ik graag voor mezelf werken, het op mijn persoonlijke manier kunnen analyseren en aanpakken van gezondheidsproblemen. Ik startte daarom de opleiding Huidtherapie. Ik kampte zelf met ernstige acne en van begin af aan was ik al geïnteresseerd om huidproblemen zo goed mogelijk bij de bron aan te pakken.


Van je passie je werk maken

In 1999 startte ik MediPraxis. Pas jaren later, in de opleiding orthomoleculaire geneeskunde, vond ik echter de antwoorden op de vragen die ik had. Naast het behandelen van huidproblemen, help ik ook mensen met darmklachten en onbegrepen klachten. Ook houd ik me bezig met zo vitaal en gezond mogelijk ouder worden (Healthy Aging).

Vaak komen mensen bij mij nadat ze al jaren in het reguliere circuit bezig zijn geweest en alsnog niet verder komen. Ik vind het steeds weer boeiend om als een detective te speuren naar de oorzaak van het probleem. Ik neem de tijd en heb 100% aandacht voor mijn cliënt. Op die manier werken geeft me energie. Ik ga telkens met veel liefde en plezier naar mijn werk. Gezondheid is mijn passie!


Gezondheid en milieu

Het thema gezondheid reikt voor mij verder dan mijn werk. Naast de gezondheid van mensen vind ik namelijk de gezondheid van Moeder Aarde en al haar bewoners belangrijk. In 2016 ontstond een diep verlangen om een ecodorp op te richten. In 2017 nam ik concrete stappen om dit verlangen te verwezenlijken. In 2024 zal het ecodorp klaar zijn en ga ik in één van de 40 biobased huizen wonen die ikzelf samen met de andere bewoners heb meegebouwd. Wow, ik ben zo blij en dankbaar dat dit is gelukt. Leven in harmonie met de aarde en elkaar. Een nieuwe Blue Zone in nederland! Het is een droom die uitkomt. Meer informatie hierover kun je lezen op www.kleinoers.nl


Prive

Mijn kinderen zijn inmiddels volwassen maar wonen nog thuis. Ik geniet van hun creativiteit, wijsheid en nieuwsgierigheid. Ook zij staan milieubewust en gezond in het leven. Daarnaast heb ik een liefdevolle LAT-relatie met Deniz. Een zorgzame, trouwe, sterke knuffelbeer. Hij werkt onder andere als Personal Coach. Samen genieten we volop van de kleine en grote dingen in het leven. Ik heb een 'vol' leven. De vele dingen die ik doe, doe ik met passie. Nu ik een vijftiger ben, voel ik echter dat ik wat meer rust mag nemen. Als je immers meer blijft zaaien dan oogsten, overwoekert de hele boel. Toch is dit voor mij makkelijker gezegd dan gedaan. Stapje voor stapje laat ik dingen los. Genieten doe ik van lekker eten en dansen. In de natuur kom ik tot rust. Wandelen tijdens alle seizoenen vind ik heerlijk. De bijgevoegde foto is in 2023 genomen tijdens de Malerweg route te Saksisch Zwitserland.


Curriculum vitae

  • Verpleegkunde A: Diploma behaald 1994

  • Master in Advanced Nursing (MSc), diploma behaald 1996

  • Post HBO huidtherapie diploma behaald 1997

  • HBO Bachelor huidtherapie behaald in 2002

  • Projectmanagement HBO LOI : Diploma behaald 2003

  • Management in gezondheidszorg: Diploma behaald 2005

  • Yoga docent, personal trainer: Diploma behaald 2010

  • Orthomoleculaire geneeskunde: Diploma behaald 2015

  • Fascia- en bindweefsel therapeut: Certificaat 2017

  • Darmtherapeut: certificaat 2019

  • Motivational interviewing, certificaat 2020

  • Xpertopleiding immuno- microbioom 2021 behaald

  • iGENE DNA professional 2021 certificaat

  • Xpertopleiding Neuro- Brein 2022 behaald

  • Darmtherapie-Specialist, 2023 behaald


Ervaren therapeut integrale geneeskunde, orthomoleculaire therapie, darmtherapie, DNA-analyse, Healthy Aging en huidtherapie
C van Schendel, MSc. MediPraxis.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page