top of page

ONGEWENSTE HAARGROEI

Ontharen in Dordrecht:

Veel vrouwen hebben last van haartjes in het gezicht. Dit wordt hirsutisme genoemd. Hirsutisme wordt veroorzaakt door een probleem in de hormoonhuishouding, een overgevoeligheid voor mannelijke hormonen, of door genetische aanleg. Zo komt hirsutisme bijvoorbeeld vaker voor in bepaalde streken. Hypertrichosis is een aandoening waarbij er op een bepaalde plek veel haargroei is. Bijvoorbeeld bij een reuzemoedervlek (Tierfell naevus of Becker naevus). MediPraxis heeft al sinds 1999 veel transgenders geholpen bij het ontharen van het operatie gebied en het gezicht. Er zijn ook mensen die om cosmetische redenen hun oksels, benen of bikinilijn willen ontharen. 

Electrisch ontharen:

Deze ontharingsmethode is geschikt voor blonde en grijze haartjes of bij mensen met een donkere huid. Bij elektrisch ontharen via de Blendmethode wordt er een miniscuul naaldje langs de haar de huid ingeschoven. Daarna wordt er stroom (HF+ DC) doorgegeven via de naald naar de haarfollikel waardoor deze wordt vernietigd.

Laserontharing:

Met behulp van de AFT 750-950 kan doelgericht donker gekleurd haar worden verwijderd. Lasertherapie in het gelaat kan vergoed worden via de aanvullende verzekering.

Ik had standaard een pincet liggen bij de spiegel in de gang. Ik ging de deur niet uit voordat ik mijn gezicht had gecheckt op een haar. Het werd echt een obsessie. Ik ben zo blij dat ik er van af ben nu. Agnes 53 jaar.

definitieve ontharing
bottom of page