Medische Peelings

cosmopeel.jpeg

MediPraxis biedt Esthetische en Medische peelings aan van het merk Dermaceutic en Renophase. De medische peelings mogen uitsluitend door medici en paramedici worden uitgevoerd en geven een gegarandeerd resultaat.

Mask Peel:

Indicaties: acne, vette huid

werking:

 • Zuivert de bovenste huidlagen

 • vermindert de talgproductie

 • Verkleint de poriën

Behandeling:De huid wordt gereinigd, daarna worden onzuiverheden geleegd en vervolgens wordt het masker aangebracht. Deze bevat glycolzuur, salicylzuur en bentonietklei.

Downtime: Na de behandeling wordt de huid gehydrateerd en beschermd. De huid ziet er fris en glanzend uit. Deze esthetische peeling kent daarom geen downtime. 

 

Milk Peel:

Indicaties: 30 plus huid met fijne lijntjes, milde acne en doffe teint.

Werking:

 • Boost de collageenproductie

 • Geeft een gladde en stralende huid

 • Vermindert fijne lijntjes

 • reguleert de talgproductie

Behandeling:De huid wordt gereinigd. Eventuele onzuiverheden worden geleegd. Daarna wordt de peeling aangebracht. Deze bevat glycolzuur, melkzuur en salicylzuur.

Downtime: Na de behandeling wordt de huid gehydrateerd en beschermd. De huid ziet er fris en stralend uit. De dagen na de peeling kan de huid wat droog aanvoelen afhankelijk van de voorbereiding op deze peeling. Deze esthetische peeling kent daarom geen tot minimale downtime.

 

Mela Peel Forte:

Indicaties:melasma en andere pigmentvlekken

Voorbereiding: Gedurende een maand voor de peeling start u met producten die de therapeut speciaal voor u samenstelt. Deze peeling wordt niet in de zomer uitgevoerd.

Werking:

 • Vermindert melasma en pigmentvlekken

 • zorgt voor een gladder huidoppervlak

 • Zorgt voor meer glans

Behandeling: De huid wordt gereinigd. Er wordt een eerste peeling aangebracht, deze voelt u tintelen. De peeling bevat salicylzuur, citric, azelaic, ferulic en fytinezuur. Op de pigmentvlekken wordt een tweede laag aangebracht. Na 2 minuten wordt een andere soort peeling-crème ingemasseerd. Ook deze laag voelt u tintelen. Deze bevat eveneens verschillende zuren, oplichtende ingrediënten en vitamine A. Deze crème blijft zitten en mag u na 8 uur van de huid wassen. Daarna kunt u uw huid verzorgen zoals door de therapeut van MediPraxis is aanbevolen.

Downtime: De huid ziet er direct na de peeling wat rood uit en kan gaan schilferen in de week na de peeling. Deze peeling kent daarom een minimale downtime.

 

Cosmo Peel: TCA 12%, 15%, 18%, 20%

Indicaties: huidveroudering, oneffenheden en verdikte huid.

Voorbereiding: Gedurende een maand voor de peeling start u met producten die de therapeut speciaal voor u samenstelt.

Werking:

 • Vermindert tekenen van huidveroudering

 • Egaliseert de huidstructuur

 • Stimuleert de collageen en elastine productie

 • Vermindert acne en pigmentvlekjes

 

De Cosmo Peel kan in serie worden ondergaan waarbij de sterkte van de peeling wordt opgebouwd. Meestal worden er tussen de 2 tot 4 peelingen uitgevoerd met een interval van 4 weken. Deze peeling wordt  niet in de zomer uitgevoerd.

De behandeling:

De huid wordt gereinigd met een schuim waarin fruitzuren zitten. Daarna wordt de huid gedroogd. Vervolgens wordt een laagje TCA peeling aangebracht. Dit heeft een sterke geur en geeft een prikkelend gevoel. Nadat de vloeistof is opgedroogd volgen naar behoefte meerdere laagjes. Sommige gedeelten van de huid kunnen meerdere laagjes nodig hebben dan andere gedeelten.

Wanneer het laatste laagje is opgedroogd wordt er een speciale  crème ingemasseerd. Deze verzorgende en kalmerende crème blijft op de huid zitten. De volgende dag mag u de huid pas weer wassen en verzorgen zoals door de therapeut is geadviseerd.

Downtime: De eerste paar dagen na de peeling kan de huid strak voelen. Daarna kunnen er wat donkere verkleuringen ontstaan waarna de schilfering gaat beginnen. Deze peeling kent een downtime van ongeveer 7 dagen, waarbij de eerste twee dagen na de peeling vaak als minimale downtime worden ervaren.

 

Cosmo Peel Forte: Phenol +TCA +AHA peeling

Indicaties: huidoneffenheden, verslapte huid, rimpels, huidverkleuringen, zonschade.

Voorbereiding: Een maand voor de behandeling dient de huid te wennen aan zuren. U krijgt daarom speciale producten mee om thuis te gebruiken. Deze peeling wordt niet in de zomer uitgevoerd.

Werking:

 • Huid ziet er jonger uit

 • Verfijnt de huidstructuur

 • Stimuleert de elastine en collageen productie

 • Vermindert pigmentvlekjes en acnelittekens

 • De meest intensieve peeling met het beste resultaat

De behandeling:

De huid wordt gereinigd met een schuim waarin fruitzuren zitten. Daarna wordt de huid gedroogd. Vervolgens wordt een laagje peeling aangebracht. Deze heeft een sterke geur en geeft een prikkelend gevoel. Nadat de vloeistof is opgedroogd wordt er nog een laagje vloeistof aangebracht. Wanneer het laatste laagje is opgedroogd wordt er een speciale  crème ingemasseerd. Deze verzorgende en kalmerende crème blijft op de huid zitten. De volgende dag mag u de huid pas weer wassen en verzorgen zoals door de therapeut is geadviseerd.

Downtime: De eerste paar dagen na de peeling kan de huid strak voelen. Daarna kunnen er wat donkere verkleuringen ontstaan waarna de schilfering gaat beginnen. Deze medische peeling kent een downtime van ongeveer 8 dagen, waarbij de eerste twee dagen na de peeling vaak als minimale downtime worden ervaren.