top of page

Medische Peelings

medische peeling Dordrecht

MediPraxis biedt Esthetische en Medische peelings aan van het merk Image, Dermaceutic en Renophase. De medische peelings mogen uitsluitend door medici en paramedici worden uitgevoerd en geven een gegarandeerd resultaat.

Acnelift Peel of Pumpkinpeel: 65,00

Indicaties: acne, vette huid

werking:

 • kalmeert de talgklieren

 • verwijdert dode huidcellen

 • verhelpt verstopte poriën

Behandeling: De huid wordt gereinigd, daarna worden onzuiverheden geleegd waarna de peeling wordt aangebracht. Deze geeft een tintelend gevoel. Na 5 minuten is de peeling uit zichzelf geneutraliseerd en wordt het verwijderd. De peeling bevat aloe-vera-gel, salicylzuur (BHA) en fruitzuren (AHA).

Downtime: Na de behandeling wordt de huid gehydrateerd en beschermt. De huid ziet er fris en glanzend uit. De peeling kent geen downtime.k

Mask Peel; 65,00:

 

Indicaties: acne, vette huid

werking:

 • Zuivert de bovenste huidlagen

 • vermindert de talgproductie

 • Verkleint de poriën

Behandeling:De huid wordt gereinigd, daarna worden onzuiverheden geleegd en vervolgens wordt het masker aangebracht. Deze bevat glycolzuur, salicylzuur en bentonietklei.

Downtime: Na de behandeling wordt de huid gehydrateerd en beschermd. De huid ziet er fris en glanzend uit. Deze esthetische peeling kent daarom geen downtime. 

 

Milk Peel: Gezicht 90,00. Halve Rug 100,00. Hele rug 125,00

 

Indicaties: 30 plus huid met fijne lijntjes, milde acne en doffe teint.

Werking:

 • Boost de collageenproductie

 • Geeft een gladde en stralende huid

 • Vermindert fijne lijntjes

 • reguleert de talgproductie

Behandeling:De huid wordt gereinigd. Eventuele onzuiverheden worden geleegd. Daarna wordt de peeling aangebracht. Deze bevat glycolzuur, melkzuur en salicylzuur.

Downtime: Na de behandeling wordt de huid gehydrateerd en beschermd. De huid ziet er fris en stralend uit. De dagen na de peeling kan de huid wat droog aanvoelen afhankelijk van de voorbereiding op deze peeling. Deze esthetische peeling kent daarom geen tot minimale downtime.

Glow Peel/ vitamine C peel 175,00 

Indicatie: Alle huiden met zonschade en pigmentstoornissen, voor extra hydratatie en glow. Ideale zomer peeling.

Werking: 

 • Goede antioxidant door hoog vitamine C gehalte (70%)

 • Hydratatie

 • Gladde en glanzende huidstructuur

 • voorkomen en verminderen van pigmentvlekken

Behandeling:

De huid wordt twee maal gereinigd met een speciale reiniging. Eventueel worden onzuiverheden verwijderd. De peeling wordt vers klaargemaakt en direct aangebracht op de huid. De peeling blijft 5 a 10 minuten zitten kan dieper in de huid worden gebracht middels microneedling maar dat hoeft niet. Na verwijdering volgt er een speciaal verzorgend en hydraterend masker die 5 tot 10 minuten blijft zitten. Na de behandeling wordt een verzorging aangebracht passend bij uw huidtype dat tevens zonbescherming biedt.

Downtime: De huid kan eventjes wat rood zien na de behandeling. Deze peeling kent geen tot minimale downtime. 

Mela-O2 Peel 175,00

 

Indicaties: Melasma, pigmentvlekken en acnelittekentjes die donker van kleur zijn

Voorbereiding: een maand voorafgaan aan de behandeling start u met producten die uw huid voorbereiden op de behandeling. Deze producten worden afgestemd op uw huidtype en huidprobleem.

Werking:

 • Voorkomt pigmentvlekken

 • vermindert pigmentvlekken

 • verbetert de huidstructuur

 • vermindert acne

Behandeling: De huid wordt 2 x gereinigd met een product wat fruitzuren bevat. Daarna worden er 3 peelings over elkaar aangebracht. Deze peelings bevatten Gluconolactone, fruitzuren, salicylzuur, amandelzuur, tranexaminezuur en vitamine c. Met behulp van oppervlakkige microneedling worden de ingrediënten naar de diepte gebracht. Nadat de peelings met een koude doek zijn verwijderd wordt er een verzorgend masker aangebracht. Na de behandeling wordt een huidverzorging aangebracht passend bij uw huidtype en de reactie van de huid op de peeling. Overdag zal de verzorging altijd een sunblock bevatten.

Downtime: De huid kan wat rood zien na de behandeling en kan licht gaan schilferen. Deze peeling heeft een minimale downtime.

 

Cosmo Peel: 210,00 (TCA 15%, 18%, 20%)

 

Indicaties: huidveroudering, oneffenheden en verdikte huid.

Voorbereiding: Gedurende een maand voor de peeling start u met producten die de therapeut speciaal voor u samenstelt.

Werking:

 • Vermindert tekenen van huidveroudering

 • Egaliseert de huidstructuur

 • Stimuleert de collageen en elastine productie

 • Vermindert acne en pigmentvlekjes

 

De Cosmo Peel kan in serie worden ondergaan waarbij de sterkte van de peeling wordt opgebouwd. Meestal worden er tussen de 3 tot 4 peelingen uitgevoerd met een interval van 4 weken. Deze peeling wordt  niet in de zomer uitgevoerd.

De behandeling:

De huid wordt gereinigd met een schuim waarin fruitzuren zitten. Daarna wordt de huid gedroogd. Vervolgens wordt een laagje TCA peeling aangebracht. Dit heeft een sterke geur en geeft een prikkelend gevoel. Nadat de vloeistof is opgedroogd volgen naar behoefte meerdere laagjes. Sommige gedeelten van de huid kunnen meerdere laagjes nodig hebben dan andere gedeelten.

Wanneer het laatste laagje is opgedroogd wordt er een speciale  crème ingemasseerd. Deze verzorgende en kalmerende crème blijft op de huid zitten. De volgende dag mag u de huid pas weer wassen en verzorgen zoals door de therapeut is geadviseerd.

Downtime: De eerste paar dagen na de peeling kan de huid strak voelen. Daarna kunnen er wat donkere verkleuringen ontstaan waarna de schilfering gaat beginnen. Deze peeling kent een downtime van ongeveer 7 dagen, waarbij de eerste twee dagen na de peeling vaak als minimale downtime worden ervaren.

 

Cosmo Peel Forte: 350,00 (Phenol +TCA +AHA peeling).

 

Indicaties: huidoneffenheden, verslapte huid, rimpels, huidverkleuringen, zonschade.

Voorbereiding: Een maand voor de behandeling dient de huid te wennen aan zuren. U krijgt daarom speciale producten mee om thuis te gebruiken. Deze peeling wordt niet in de zomer uitgevoerd.

Werking:

 • Huid ziet er jonger uit

 • Verfijnt de huidstructuur

 • Stimuleert de elastine en collageen productie

 • Vermindert pigmentvlekjes en acnelittekens

 • De meest intensieve peeling met het beste resultaat

De behandeling:

De huid wordt gereinigd met een schuim waarin fruitzuren zitten. Daarna wordt de huid gedroogd. Vervolgens wordt een laagje peeling aangebracht. Deze heeft een sterke geur en geeft een prikkelend gevoel. Nadat de vloeistof is opgedroogd wordt er nog een laagje vloeistof aangebracht. Wanneer het laatste laagje is opgedroogd wordt er een speciale  crème ingemasseerd. Deze verzorgende en kalmerende crème blijft op de huid zitten. De volgende dag mag u de huid pas weer wassen en verzorgen zoals door de therapeut is geadviseerd.

Downtime: De eerste paar dagen na de peeling kan de huid strak voelen. Daarna kunnen er wat donkere verkleuringen ontstaan waarna de schilfering gaat beginnen. Deze medische peeling kent een downtime van ongeveer 8 dagen, waarbij de eerste twee dagen na de peeling vaak als minimale downtime worden ervaren.

bottom of page