top of page

Page Title

De helende kracht van massage

Voel de stress van je schouders glijden en omarm een gevoel van totale ontspanning bij MediPraxis. Wij bieden een speciale massagebehandeling die ontworpen is om lichaam en geest te kalmeren, herstellen en in balans te brengen.

 

Er worden, afhankelijk van de klachten of wensen, diverse technieken gecombineerd zoals aromatherapie, ademhalingstechnieken, hot stone, energetische massage, klassieke massage en bindweefselmassage.

 

Massage

De wetenschap over massagetherapie:

  1. Stressvermindering: Massage kan helpen bij het verminderen van de niveaus van het stresshormoon cortisol. Dit kan leiden tot een gevoel van ontspanning en welzijn.

  2. Pijnverlichting: Massagetherapie wordt vaak gebruikt als een aanvullende behandeling voor het verminderen van pijn bij aandoeningen zoals spierpijn, rugpijn en artritis.

  3. Verbetering van de slaapkwaliteit: Sommige studies suggereren dat massage kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, zowel bij mensen met slaapstoornissen als bij de algemene bevolking.

  4. Verlaagde bloeddruk: Er is enig bewijs dat regelmatige massages kunnen bijdragen aan een verlaging van de bloeddruk.

  5. Versterking van het immuunsysteem: Er zijn studies die aantonen dat massage de activiteit van bepaalde immuuncellen kan verhogen, wat kan bijdragen aan een versterking van het immuunsysteem.

  6. Angst- en depressiereductie: Massagetherapie kan angst en depressie verminderen door het bevorderen van de afgifte van bepaalde neurotransmitters, zoals endorfines, serotonine en dopamine.

bottom of page