top of page

Ziek door zware metalen

Bijgewerkt op: 28 aug. 2023

Via onze leefomgeving krijgen we veel zware metalen binnen. Denk aan kwik, lood, arsenicum, cadmium, aluminium, nikkel, uranium, thallium. Deze metalen vormen een zware belasting voor ons lichaam. Veel mensen hebben een beperkt vermogen om te ontgiften. Daarnaast zijn er zoveel toxinen terug te vinden in onze voeding, huidverzorgingsproducten, meubels en gebruiksvoorwerpen dat er sprake is van een overbelasting en zelfs uitputting van de ontgiftingscapaciteit van het lichaam.


Symptomen van zware metalen vergiftiging:

 • Vermoeidheid, ook lichamelijk zwak zijn

 • Verlies van eetlust

 • Spijsverteringsproblemen zoals PDS

 • Auto-immuunziekten

 • Slecht herstel na lichaamsbeweging

 • Huidaandoeningen

 • Neurologische aandoeningen, Alzheimer, Parkinson, autisme

 • Hersenmist, 'afwezig' zijn en hoofdpijn

 • Concentratieproblemen

 • Moeilijk leren en slecht geheugen

 • Depressie, manische depressie en / of angst

 • Slapeloosheid ondanks vermoeidheid en slaperig voelen

 • Gewrichts- of spierpijn

 • Schildklierproblemen

De haar mineraaltest

Veel cliënten die bij MediPraxis komen ondergaan een haar mineraaltest. Aan de hand van een plukje ongeverfd hoofdhaar of schaamhaar kunnen in het laboratorium zowel mineralen als zware metalen worden gemeten. Aan de hand daarvan kan er gericht advies worden gegeven of het nuttig is om te ontgiften en ook om eventuele tekorten van voedingsstoffen aan te vullen.


Persoonlijke Ondersteuning in Detoxificatie

Het detoxificatieproces verloopt in 3 fases. het is een ingewikkeld proces waarbij gifstoffen en zware metalen wateroplosbaar gemaakt moeten worden, er scheikundige groepjes aan en af gekoppeld moeten worden en vervolgens kan het pas worden uitgescheiden. Bij dit proces zijn de lever, galblaas, darmen, nieren, longen en huid betrokken. Vooral de lever en darmen hebben een grote en belangrijke taak wat betreft het veilig ontgiften.

Sommige processen wil je snel laten verlopen en andere juist langzamer. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle betrokken organen gezond genoeg zijn om te kunnen ontgiften. Een orthomoleculair Therapeut die is aangesloten bij de MBOG is over het algemeen goed opgeleid en kan u helpen bij het veilig ontgiften. Bij darmproblemen wordt vaak eerst darmtherapie toegepast. Bij veel van bovengenoemde klachten kan het zinvol zijn om een DNA onderzoek te doen naar de werking van de genen die betrokken zijn bij ontgiften. Als alles in kaart is gebracht, kan er een persoonlijk op maat gemaakt detoxificatieprogramma worden ontwikkeld.


Gezondheidsboost

Het Detoxen zorgt daarom meestal voor een enorme gezondheidsboost. Het ontgiften zelf gaat meestal niet ongemerkt. De meeste mensen krijgen een paar dagen een raar gevoel in het hoofd, de urine kan heel donker of felgeel zijn, de urine kan ook een heel sterke zwavellucht of asperge geur krijgen en de darmen kunnen wat gevoelig reageren. Als je lichaam echter daarna weer verschoond is van zware metalen en andere gifstoffen, heeft je immuunsysteem meer energie over om andere zaken aan te pakken. Veel mensen ervaren daarom na deze kuur een enorme gezondheids- en energieboost.


Uitgekiende orthomoleculaire Formule:

Veel mensen denken dat het goed is om te vasten tijdens het ontgiften maar niets is minder waar. Naast een gezonde biologische voeding heeft het lichaam specifieke moleculen nodig om zware metalen te ontgiften. Bij een Biochemische ontgifting hoort daarom is 'een bijsluiter' met voedingstips. De kuur bestaat onder andere uit NAC, alfaliponzuur, selenium, mariadistel, vitamine E en Chlorella of Zeoliet. Daarnaast is het belangrijk om via voeding voldoende zwavel (uien, knoflook en waterkers), omega 3 ( vette vis of chiazaad) en Q10 (spinazie, orgaanvlees, kip, vis, noten) binnen te krijgen.


Heeft u vragen of wilt u graag veilig ontgiften op biochemische wijze? Dat kan via info@medipraxis.eu
Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


janita suk
janita suk
23 janv.

Het slaat helemaal nergens op dat je autisme van een vergiftiging kan krijgen

J'aime
bottom of page