Blog

Huidverzorging in de zomer

May 9, 2018

In de zomer heeft je huid een andere verzorging nodig dan in de andere jaargetijden. De huid is een orgaan wat zich aanpast aan wat er nodig is. In de zomer wil de huid zich gaan beschermen tegen de zonnestralen. Want hoe lekker en gezond dat zonnetje ook is, het zorgt er ook voor dat de huid sneller veroudert en het kan meer kans geven op sommige vormen van huidkanker. De huid beschermt zich hier tegen door de hoornlaag te verdikken en door pigment aan te maken. Een gebruinde huid van een typisch Nederlands huidje (huidtype 2) heeft van nature al factor 8 wist je dat? Daarom verbrand je minder gauw als je al een beetje bruin bent. In de lente is het daarom verstandig om in de ochtend of namiddag van de zon te genieten. Een kwartiertje is genoeg.

 

Meer verstopte poriën:

Het verdikken van de hoornlaag kent ook nadelen. Mensen kunnen wat meer verstopte poriën, puistjes en mee-eters krijgen. Vaak zie je in de beginperiode van de lente/ zomer een verbetering van acne-gerelateerde klachten dankzij de bacterie-dodende werking van UVC straling maar aan het einde van de zomer zien we vaak een verdikte doffe grauwe huid met onreinheden en meer rimpeltjes. Gelukkig kun je deze effecten minimaliseren door 2 a 3 keer per week de Ageless Total facial Cleanser van Image te gebruiken op basis van glycolzuur. Deze zorgt ervoor dat het teveel aan opperhuidcellen op een milde manier wordt verwijderd en dat de huid beter kan hydrateren. Voor een nog beter resultaat kun je dit combineren met het Overnight Retinol Mask van Image. Dit masker gebruik je ook 2 a 3 keer per week (na de agelessreiniger) en bevat KemSperes retinol. Een vitamine A zuur dat langzaam wordt afgegeven gedurende de nacht. Naast retinol bevat dit masker ook andere ingrediënten die de huid vernieuwen, verjongen, egaliseren en hydrateren. Het is wel belangrijk om te beseffen dat als je de verdikte hoornlaag verdunt, je extra bedacht moet zijn op het smeren van de juiste zonbescherming (SPF 30-50). 

 

Pigmentvlekjes:

Niet iedereen wordt mooi egaal bruin. Sommige mensen hebben last van pigmentvlekjes. In de ochtend kun je daarom na een milde reiniging het illumaserum aanbrengen op gezicht en decolleté. Dit serum vermindert roodheid en voorkomt onregelmatige pigmentatie. Na dit serum kun je een dagcrème aanbrengen met UV-A en UV-B bescherming. De Prevention lijn bevat diverse soorten SPF met lekker veel antioxidanten en verzorgende ingrediënten. Voor ieder huidtype is er een dagcrème ontworpen. 

 

Aanbieding mei-juni:

  • Illumaserum van 51,00 voor 45,90 (10% korting)

  • Total retinol overnight mask van 89,00 voor 80,10 (10% korting)

  • Illumaserum + Total Retinol overnight masker van 140,00 voor 119,00 (15% korting)

  • Illumaserum + Overnight mask + Prevention SPF dagcreme van 186,00 voor 148,80 (20% korting)

 

 

Please reload

Featured Posts

After summer treatments

September 4, 2019

1/10
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Medisch Centrum Zuidhoven

Spirea 9, 3317 JP Dordrecht.

Tel. 078-3032499

E: info@medipraxis.eu