Retreat, even alles achter je laten.

Bijgewerkt op: 4 apr.

Een weekend retraite is ideaal om in een korte periode helemaal los te komen van wat er gaande is in de wereld om je heen. Retreat of op z'n Frans retraite, betekent letterlijk 'jezelf terugtrekken'. Je kunt deze drie dagen volledige aandacht schenken aan jezelf. Dit doen we op een heerlijke plek in Limburg.


Uit onderzoek blijkt dat meerdere korte vakanties mensen gelukkiger maakt dan één lange vakantie. Weekeindjes weg kunnen bijdragen aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dit geldt in het bijzonder voor een retraite.


Een afwisselend programma:

MediPraxis organiseert een retreat waarin rust en stilte worden afgewisseld met levendigheid. Er is een programma samengesteld die de deelnemers ontzorgt en in een flow brengt van opbouwende energie.


We maken heerlijke natuurwandelingen en volgen yogalessen die ook voor beginners en 'niet zo soepele mensen' haalbaar zijn.

We laten ons dagelijks leven bewust achter ons via een loslaat-ceremonie. We kunnen dit weekeinde volledige aandacht aan onszelf schenken.


Sinds een jaar fiets ik elke dag naar mijn werk, dat is 17 km door alle Nederlandse weertypen, heen en terug. Ik heb dan de tijd om te luisteren naar geleide meditaties of luisterboeken over persoonlijke ontwikkeling. Sinds ik dit doe ben ik beter in staat om me aan mijn voornemens te houden, voel ik me vol energie en ben ik van binnen rustiger en meer in balans. Soms hoor ik zulke mooie inzichten, dan ben ik helemaal geinspireerd en gemotiveerd. Hierdoor merk ik bijzondere momenten op een gewone dag meer op terwijl die vroeger volledig aan me voorbij zouden zijn gegaan. Joyce


Plezier en verwennerij:

Hoewel we in dit weekeinde een periode zullen vasten, worden we daarnaast verzorgd door onze eigen kokkin Maartje die ons gaat verwennen met heerlijk gezond biologisch voedsel.


We zullen serieuze ervaringen delen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en daarnaast zal er ook veel gelachen worden. Laten we plezier maken, lachen is gezond!


Ceremonies:


We ondergaan dit weekeinde een aantal ceremonies of rituelen. Op zaterdagavond ondergaan we een zweethutceremonie. Een Sjamanistisch ritueel waarbij je wordt uitgenodigd je te verbinden met 'Moeder Aarde' en je eigen natuur. In de hut die gemaakt is van wilgentakken en dekens wordt het dankzij de in vuur verwarmde stenen die één voor één in de hut worden gelegd steeds warmer. We uiten in verschillende rondes onze gevoelens van dankbaarheid, zorgen, frustraties en emoties. We verwelkomen alles wat we nodig hebben om na dit ritueel bewuster, authentieker en met meer vreugde in het leven te kunnen staan.


Toen ik ongeveer 10 jaar geleden op een kruispunt stond in mijn leven, heeft de zweethutceremonie me geholpen om in verbinding te komen met mijn gevoel en intuitie. Ik kreeg een boost aan zelfvertrouwen en voelde een deken van liefde om me heen. Voor het eerst in mijn leven voelde ik echte verbinding, verbinding met mijn lichaam, de natuur, de mensen om me heen, met alles! Ik was geen wandelend hoofd meer. Cynthia


Voor meer informatie over dit retreat klik dan hier.
106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven