top of page

Hoe veilig is body-contouring?

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2022

Liposuctie, liposculpture, cryolipolyse, HiFu en adipologie zijn allemaal methoden om lokaal vet te verminderen. Ze geven allen een bewezen effectief resultaat en toch zijn er grote verschillen tussen de diverse behandelmethoden.


Bodycontouring is een zeer gewilde behandeling. Veel mensen hebben een gezonde leefstijl waarbij ze goed eten, regelmatig bewegen, een gezond lichaamsgewicht hebben maar toch hier en daar wat vet ophopingen hebben die niet weg te sporten zijn. Body-contouring is dan een ideale oplossing. Maar zijn deze behandelingen eigenlijk wel helemaal veilig? Wat zijn de eventuele risico's?


MediPraxis heeft gezondheid op de eerste plaats staan. Daarnaast wil het oog ook wat. Wij helpen onze clienten graag lekkerder in hun vel te zitten. De juiste mindset is daarbij belangrijk. We zullen nooit perfectie promoten. Wij vinden het juist mooi dat er zoveel diversiteit is tussen mensen. Maar toch.... we geven het eerlijk toe, zelf merken we het ook. Hier en daar een klein beetje bijschaven, dan zijn we toch net wat blijer met onszelf! Zodoende gingen we op zoek naar een veilige methode om af te rekenen met plaatselijk vet. En daarbij wilden we ook graag dat de huid zou worden verstevigd. Een half jaar lang hebben we ons in de mogelijkheden gestort en zelfs proefbehandelingen georganiseerd. Eerst zien, dan geloven toch?! Zo is dat!


Liposuctie of liposculpture:

Hiermee kun je zeer doeltreffend vet weghalen en heb je altijd gegarandeerd resultaat. Je zult wel even geduld moeten hebben want de eerste tijd na de operatie is de huid gezwollen, blauw en pijnlijk. Ook is het resultaat niet altijd gelijkmatig. Het is aan te bevelen naar een kliniek te gaan die hier ruimschoots ervaring in heeft. Na de behandeling is er sprake van volumeverlies waaromheen helaas vaak een te ruime huid zit. Door het volumeverlies is de huid een maatje te groot geworden als het ware. Meer informatie over deze behandeling en ook over de risico's kunt u lezen via deze link.


Cryolipolyse of coolsculpting:

Met behulp van cryolipolyse wordt via het koelen (tot 4 graden) van de vetcellen aan volumevermindering gewerkt. Met deze methode kun je doeltreffend plaatselijk vet verminderen. Na ongeveer een kleine maand kun je het resultaat zien. De huid zal wat ruim zitten na deze behandeling aangezien het volume wordt verminderd maar de huid niet zal worden verstrakt. Ook is het resultaat niet altijd heel egaal, omdat er steeds plek voor plek wordt behandeld. Het voordeel van deze behandeling is dat er geen operatie hoeft worden uitgevoerd. Er wordt zoals dat heet niet invasief behandeld. Toch is het niet zo veilig en risicoloos als vaak wordt beweerd. Zo heb je kans op:

  • Brandwonden door bevriezing

  • Pijn tijdens en na de behandeling

  • Bruine verkleuringen

  • Fibrose (harde plekken)

HiFu

HiFu is de afkorting van High Intensity Focused Ultrasound.

Met dit apparaat kun je doeltreffend kleine vetophopingen verwijderen. Ook is er huidverstrakking te zien middels deze methode. Wel is de behandeling zeer pijnlijk en kunnen er ook na de behandeling nog een tijd pijnlijke, gezwollen beurse plekken aanwezig zijn. Ernstige bijwerkingen zoals het afsterven van weefsel (necrose) komen gelukkig zelden voor.


Adipologie®

Adipologie is de meest veilige en tevens zeer effectieve manier om lokale vetophopingen te behandelen. Deze gepatenteerde technologie is een musthave om vet, dat niet afneemt door diëten of sporten, effectief aan te pakken. Adipologie stimuleert tevens het collageen, waardoor er ook op huidverstrakking gewerkt wordt. Hierdoor wordt bodycontouring naar een next level gebracht.

Hoewel je al na 1 behandeling resultaat ziet zijn er gemiddeld 3-5 behandelingen nodig per zone. De behandelingen worden uitgevoerd met tussenpozen van 2 weken. De resultaten die je normaal in 3 maanden zou behalen met een 'gewone' ultrasound, behaalt adipologie in 15 dagen.

Veilig zonder risico's

Adipologie® is de meest effectieve en tevens pijnloze oplossing om vetweefsel te verminderen zónder beschadiging van het weefsel. Deze technologie is uitgebreid medisch onderzocht en geschikt voor ieder huidtype.

Vetvermindering en huidverstrakking in ééń behandeling:

Adipologie werkt door middel van de gepatenteerde LFU (Low Frequency Ultrasound) technologie. Dit is de enige technologie die werkt tot diep in het onderhuids bindweefsel. Door een mechanische stimulatie die beweging geeft aan het weefsel door middel van positieve en negatieve druk, gaan we de cellen stimuleren om een natuurlijke vetverbranding in gang te zetten. Dit mechanische effect zorgt voor collageen aanmaak in de dermis en in het onderhuids bindweefsel. Hiermee verjongen en verstrakken we de huid.


Geen downtime:

Na de behandeling heeft u geen blauwe plekken en kunt u meteen zonder pijn, doen waar u zin in heeft.


Ideaal bij het 'moederbuikje'.

Na een zwangerschap is de buikhuid vaak wat slapper en ook hebben oestrogenen er wellicht voor gezorgd dat er een extra voorraadje vet is aangemaakt. Adipologie helpt dan om het moederbuikje weer te herstellen.


Zeer betaalbaar:

U betaalt maar 97,00 per behandeling per zone. Een zone is bijvoorbeeld de buik, binnenkant dijen, buitenkant bovenbenen of de flanken.


Totaalconcept bij MediPraxis

Bij MediPraxis wordt er zowel paramedisch alsook natuurgeneeskundig behandeld. Tijdens het intakegesprek worden uw wensen besproken en begeleiden wij u in het hebben van een zo optimaal mogelijk resultaat. Zo kunnen wij u adviseren in supplemenr-gebruik die u kunnen helpen bij het afvallen of het verstevigen van de huid. Het zou zo kunnen zijn dat u eerst ondersteuning krijgt bij het creeren van een gezondere leefstijl en dat wanneer u uw doelstellingen heeft behaald, als kers op de taart, de adipologiebehandelingen worden gegeven.417 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Love Handles

bottom of page