Heerlijke gezonde vakantie gehad!

Ik heb het de afgelopen tijd aardig druk gehad met werk en het ecodorp wat ik aan het oprichten ben. Ik was echt toe aan vakantie. We zijn naar West Turkije gegaan waar ook familie van mijn partner woont. Ayvalik en het het eilandje Cunda (waar we verbleven) zijn super kleurrijk, gezellig en groen. Wat heb ik genoten van het lekkere eten, de vriendelijke mensen en het heerlijke weer.


Huidverzorging:

Als orthomoleculair huidtherapeut wil ik natuurlijk ook tijdens mijn vakantie goed voor mijn huid zorgen. In het voorjaar was ik daarom al begonnen met het slikken van antioxidanten en Paba. Supplementen die we in onze praktijk verkopen die je huid van binnenuit voorbereiden en beschermen tegen de zon. In het voorjaar en zomer kunnen we volop genieten van bessen en andere heerlijke vruchten die vol zitten met antioxidanten die goed zijn voor de huid. In Turkije hangen er bijvoorbeeld heerlijke braamachtige vruchten aan de karadutboom (zwarte moerbeibes). Dat is een superfood omdat het heel veel gezonde stoffen bevat waaronder mineralen zoals ijzer en magnesium. Van buitenaf heb ik mijn huid goed beschermt met een minerale zonbescherming die het koraal in de zee niet aantast. Natuurlijk ben ik op het heetst van de dag keurig netjes in de schaduw gebleven. Alsnog ben ik lekker bruin geworden. Twee keer per week gaf ik onze huidjes een verwenbehandeling met hyaluronzuur, peptiden en glycolzuur.


Gevecht tegen de kilo's:

Sinds ik in de overgang ben, moet ik uitkijken wat betreft gewichtstoename. Ik hou ontzettend van lekker eten en voor mij werkt het het beste dat wanneer ik eet, ik ook veel (gezond) mag eten en de rest van de dag eet ik dan niet. Tijdens onze vakantie at ik twee keer op een dag. Een stevig ontbijt klaargemaakt door kok Ali en in de avond heerlijk authentiek Turks eten in ons favoriete restaurantje Ademis. Tussendoor aten we wel een flinke portie fruit . Vooral kersen en abrikozen zijn op dit moment heerlijk in Turkije. Ondanks dit regime ben ik toch een beetje aangekomen. Maar deze week begin ik weer met vasten. Iedere woensdag eet ik de hele dag niets. Ik drink die dag alleen water. Intermittent fasting is heel gezond voor het imuunsysteem en het helpt om af te vallen. De andere dagen eet ik alleen 2 a 3 maaltijden binnen 8 uur en 16 uur niets. Dat is ook een vorm van intermittent fasting en doe ik al jaren en voel me er super goed bij.


Beweging:

Het was erg warm (tussen de 32 en 40 graden). Ons hotel zat vlakbij een natuurgebied maar we hebben vanwege de hitte niet kunnen wandelen. Wel hebben we iedere ochtend voor het ontbijt 10 baantjes gezwommen en deden we 2 keer per week een body-workout. Sowieso haalden we iedere dag tussen de 10.000 en 14.000 stappen. Ik voel me hierdoor lekker fit.


Uitgerust:

Verder heb ik heerlijk in een overdekt hemelbedje geluierd aan het strand (zie foto). Ik had wat tijdschriften mee maar eigenlijk had ik nergens zin in. Dus heb ik maar gewoon lekker niets gedaan. Dat was heerlijk!


Volle agenda:

Bij MediPraxis is mijn agenda zoals altijd weer lekker gevuld. En ik heb er ook echt zin in om te werken. Want ik besef dat ik daadwerkelijk van mijn passie mijn werk heb gemaakt. Mensen helpen zo gezond mogelijk in het leven te staan en op een zo natuurlijk mogelijke manier van hun klachten af te helpen.


Ik ben erg benieuwd naar jullie vakantieplannen.

Tot snel,


Cynthia van Schendel
145 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven