top of page

Welkom lentezon!!!


De lente is in volle gang. Bij de lente hoort natuurlijk ook het toenemen van de zonuren. Wist je al dat de sterkte van de zon ook toeneemt in de lente?

De sterkte waarmee de zon zijn UV straling afgeeft noemen we zonkracht en meten we met een UV-index. Zo is de huidige UV- index 3-4. In de zomer kan deze oplopen tot 8. In landen die dichter bij de evenaar liggen kan de zonkracht gemakkelijk oplopen tot 15. Dit heeft onder andere te maken met hoe hoog de zon staat, of het bewolkt is en de terugkaatsing van de ondergrond. Op het water kun je daarom een hogere zonkracht verwachten dan bijvoorbeeld in de achtertuin.

Zonnestralen bestaan uit meerdere soorten straling waaronder UVA en UVB straling. Beide zijn belangrijk voor ons. Zo maken we vitamine D aan in de zon, slapen we beter en zijn we beter gehumeurd als we voldoende zonnestraling krijgen. UV-straling kan echter ook schade aan de huid toebrengen indien je onbeschermd in de zon gaat. UVA straling laat de huid ouder worden en UVB straling zorgt ervoor dat je kunt verbranden. Op de lange termijn kan UV straling zelfs huidkanker veroorzaken.

Om je huid goed te beschermen is het belangrijk om met een sun protection factor (SPF) je huid in te smeren. Voor een optimaal beschermend effect wordt aangeraden om minimaal factor 30 elke twee uur aan te brengen. Deze zorgt ervoor dat de schadelijke effecten van zowel UVA als UVB straling gefilterd en geblokkeerd worden.

Lange tijd is gedacht dat de SPF ook de positieve effecten, zoals opname van vitamine D zou blokkeren. Dit blijkt uit recent onderzoek niet het geval te zijn. Vitamine D is belangrijk voor het goed functioneren van de hersenen, spieren, de botdichtheid, het voorkomen van verschillende vormen van kanker en en een goed werkend immuunsysteem. Fijn en belangrijk dus dat we hier voldoende van binnenkrijgen ondanks het smeren van een SPF 30 of hoger!

Bij MediPraxis werken we al enige jaren met de Image prevention lijn. Deze lijn is speciaal ontwikkeld om alle soorten huidtypes in hun behoefte te voorzien. Het zijn dagcrèmes met een hoge SPF met de natuurlijke filter zinkoxide. Naast de UV beschermende werking, heeft zink ook een ontstekingsremmende eigenschap. De heerlijk verzorgende crème's bevatten hoogwaardige antioxidanten om de huid te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Ook ideaal om te gebruiken na bijvoorbeeld een micro-needling behandeling. De Prevention lijn is verkrijgbaar in de volgende varianten:

  • Prevention daily matte moisturizer spf 32 (ideaal voor de acne gevoelige huid/vette huid) prijs: 46,00

  • Prevention daily hydrating moisturizer spf 30 (voor de normale huid) . Prijs: 46,00

  • Prevention daily ultimate protection moisturizer spf 50 (ideaal voor de droge, pigment gevoelige- en rijpere huid) . Prijs: 46,50

  • Prevention ultra sheer spray spf 45+ ( voor het lichaam en ideaal voor de buitensporter). Prijs: 43,00

  • Prevention daily tinted moisturizer spf 30 (deze vetvrije crème heeft al een tintje, ideaal voor een zomerse uitstraling) . Prijs: 46,50

.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page