top of page

Ja, glycolzuur is een wondermiddel!


Glycolzuur is een fruitzuur, ook wel Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) genoemd. Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit ingrediënt een positieve werking heeft op de rijpere-, droge- of de door zon beschadigde huid. Dit komt vooral door de exfoliërende werking van glycolzuur, die zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen. Na je 30e is het lastig om dode huidcellen kwijt te raken, waardoor je een doffe en grauwe teint krijgt. Door het gebruik van glycolzuur krijgt je huid haar gladde en frisse uitstraling terug en kan het bovendien vocht beter vasthouden. Ook oppervlakkige pigmentvlekken en zonschade verdwijnen geheel of gedeeltelijk met behulp van glycolzuur.

Bij een concentratie hoger dan 10 tot15% stimuleert glycolzuur de aanmaak van collageen en elastinevezels waardoor je het verouderingsproces vertraagt.

Maar! Alleen in hoge concentraties heeft Glycolzuur dit gunstig effect op huidveroudering en deze concentraties kun je niet zomaar in de winkel verkrijgen.

Als je dagelijks producten met glycolzuur gebruikt, zul je na enkele weken al verschil zien en voelen. Image heeft diverse producten met glycolzuur speciaal voor thuisgebruik. Hiermee doe je dagelijks een soort “mini peeling” waardoor je het maximale uit je huid haalt. Tevens worden andere ingrediënten beter opgenomen door je huid als je geregeld glycolzuur gebruikt.

Hieronder vind je een overzicht van de Image producten welke glycolzuur bevatten;

Ageless total facial cleanser van Image (12% glycolzuur)

Ageless Total anti-aging serum (10% glycolzuur)

Ageless Total Resurfacing masque (17% blend glycolzuur, melkzuur en salicylzuur)

Ageless Total Repair Creme (20% blend glycolzuur, melkzuur en retinol/vitamine a zuur)

Peeling:

Naast het gebruik van thuisverzorgingsproducten kun je bij MediPraxis ook een wrinkle lift peel ondergaan. Deze peeling bevat naast een hoge concentratie glycolzuur ook retinol ( Blend 40%) en andere verzorgende ingrediënten zoals antioxidanten. Deze peeling is onderdeel van één van onze schoonheidsbehandelingen. Voor meer informatie over schoonheidsbehandelingen klik hier.

Let op! Wanneer je dagelijks producten met glycolzuur, salicylzuur of retinol gebruikt moet je overdag goed compenseren met een juiste crème en UV-bescherming. Vraag daarom aan een van onze huidtherapeuten welke producten je het beste kunt gebruiken om het maximale uit je huid te halen zonder dat je huid erg schilfert.

In ons vrijblijvend en kosteloos intakegesprek kijken we samen naar je wensen en wordt erna een uitgebreide huidanalyse en productadvies gegeven.


837 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page