Blog

August 20, 2019

Binnen Medipraxis kunt u terecht voor coagulatie met behulp van de cauteerstift. De Cauteerstift heeft een puntvormig uiteinde die door stroom wordt verhit en waarmee we weefsel kunnen wegbranden. Met de Cauteerstift kunnen we verheven goedaardige huidafwijkingen behandelen, zoals steelwratjes, ouderdomswratten, gerstekorrels en kersenwratjes. 

Voorafgaand aan de behandeling

Allereerst dient er een intake plaats te vinden, deze is gratis en geheel vrijblijvend. Tijdens deze intake zal de huidtherapeut kijken naar de klacht en aangeven of een coagulatie behandeling voor u geschikt is. 

Tijdens de behandeling

De huidafwijkingen worden aangestipt met de Cauteerstift. U voelt dan een kortdurende hitte. Dit is niet pijnloos, maar wel te verdragen. Na ieder behandeld plekje kan er even worden gekoeld met een koud kompres. Door het aanstippen met de Cauteerstift kunnen er korstjes ontstaan op de behandelde plekken, dit is normaal. Deze korstjes zullen er na een aantal dagen afvallen. Met de...

August 5, 2019

Wat zijn gistpuistjes?

Bij pityrosporon folliculitis, ook wel gistpuistjes genoemd, is er sprake van talloze kleine rode bultjes ter grootte van een speldenknop. Deze bultjes komen vooral op de rug of de borst voor, maar kunnen ook op het gezicht voorkomen. 

Hoe ontstaat het?

De gistpuistjes ontstaan doordat de gist ´Pityrosporum Ovale´ een ontsteking veroorzaakt van de haarzakjes. Deze gist komt bij iedereen op de huid voor in de haarzakjes op het gezicht, borst en rug maar zorgen vrijwel nooit voor problemen. Het gaat om de balans van het microbioom op de huid. Dat wil zeggen, dat er sprake is van een juiste hoeveelheid gezonde bacteriën die op hun beurt ziekteverwekkers, waaronder deze gist, onder controle houden. Wanneer door een ongezond microbioom de groei van het aantal gisten in de haarzakjes sterk toeneemt dan kunnen de gistpuistjes ontstaan. Verschillende factoren kunnen zorgen voor een disbalans en daardoor verergering van de gistpuistjes, namelijk een vochtig en warm klimaat,...

Please reload

Featured Posts

Huidtherapie en voedingssupplementen

December 4, 2019

1/10
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Medisch Centrum Zuidhoven

Spirea 9, 3317 JP Dordrecht.

Tel. 078-3032499

E: info@medipraxis.eu