Blog

De temperatuur loopt vandaag  flink op wat vaak gepaard gaat met meer zweten. Vandaar dat we het in dit artikel gaan hebben over de feiten en fabels over dit onderwerp. 

  1. Zweet bestaat alleen uit water

FABEL. Zweet bestaat voor het grootste gedeelte uit water, maar bevat daarnaast ook andere stoffen zoals zout, kristalstoffen en afvalstoffen zoals sigarettenrook en zware metalen. 

2. Over het gehele lichaam bevinden zich dezelfde soort zweetklieren

FABEL. Er bestaat twee soorten zweetklieren, namelijk eccriene zweetklieren en apocriene zweetklieren. Eccriene zweetklieren zitten op het gehele lichaam, apocriene zweetklieren bevinden zich alleen bij de oksels, rondom de tepels en de anus. 

3. Overal op het lichaam kan de bekende zweetgeur voorkomen

FABEL. Alleen apocriene zweetklieren zijn betrokken bij de welbekende zweetgeur. Wanneer het zweet dat door de apocriene zweetklieren wordt geproduceerd aan het huidoppervlak komt, wordt dit in combinatie met bacteriën omgezet en ontstaat...

June 4, 2019

Het lymfesysteem

Naast het bloedvatenstelsel zit er nog een ander belangrijk transportsysteem in het menselijk lichaam, namelijk het lymfestelsel. In het lichaam zijn verschillende lymfeknopen en lymfevaten aanwezig die lymfevocht vervoeren. Dit lymfevocht neemt allerlei afvalstoffen mee en speelt dus een belangrijke rol in het immuunsysteem. Soms zijn lymfeklieren goed te voelen, bijvoorbeeld in de hals wanneer we verkouden zijn. Voor de bestrijding tegen bacteriën of andere ziekteverwekkers moet het lymfestelsel namelijk hard aan het werk waardoor lymfeklieren opzwellen.

Wat is lymfoedeem

Lymfoedeem is een aandoening waarbij er sprake is van een ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel. Lymfoedeem is het gevolg van een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht en is onder te verdelen in twee vormen, namelijk primair lymfoedeem en secundair lymfoedeem. Bij primair oedeem is er sprake van een aangeboren  ontwikkelings- of functiestoornis van de lymfevaten of lymf...

Please reload

Featured Posts

Huidtherapie en voedingssupplementen

December 4, 2019

1/10
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Medisch Centrum Zuidhoven

Spirea 9, 3317 JP Dordrecht.

Tel. 078-3032499

E: info@medipraxis.eu