Blog

May 16, 2017

Uit een meta-analyse is gebleken dat je de sterftekans kunt verlagen en je levensduur kunt verlengen met behulp van de juiste voedingskeuzes.

Het komt er op neer dat als je dagelijks gezonde voedingsmiddelen eet, je de sterftekans met 56% verlaagd. Gezonde voedingsmiddelen zijn groenten, kruiden, fruit, noten & zaden, een beetje peulvruchten en vis. Daarbij is het goed om groenten afwisselend rauw of gekookt of gestoomd te eten. Mensen die alleen raw food eten blijken vaker voedingsstof tekorten te hebben in vergelijking met mensen die hun voeding kort verhitten. Extra gezond is om af en toe wat zeewier te gebruiken bij de groenten. Fruit is erg gezond maar bevat veel suiker (fructose). Te veel fructose zorgt voor overbelasting van de lever. Twee a drie stuks fruit tijdens de maaltijden (dus niet tussendoor) geeft de beste gezondheidsvoordelen. Wat betreft noten is het goed om een noten-mix te nemen waarin ook paranoten zitten. Paranoten zijn erg rijk aan Selenium, een mineraal wat we i...

May 9, 2017

Glycolzuur is een fruitzuur, ook wel Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) genoemd. Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit ingrediënt een positieve werking heeft op de rijpere-, droge- of de door zon beschadigde huid. Dit komt vooral door de exfoliërende werking van glycolzuur, die zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen. Na je 30e is het lastig om dode huidcellen kwijt te raken, waardoor je een doffe en grauwe teint krijgt. Door het gebruik van glycolzuur krijgt je huid haar gladde en frisse uitstraling terug en kan het bovendien vocht beter vasthouden. Ook oppervlakkige pigmentvlekken en zonschade verdwijnen geheel of gedeeltelijk met behulp van glycolzuur.

Bij een concentratie hoger dan 10 tot15% stimuleert glycolzuur de aanmaak van collageen en elastinevezels waardoor je het verouderingsproces vertraagt.

Maar! Alleen in hoge concentraties heeft Glycolzuur dit gunstig effect op huidveroudering en deze concentraties kun je niet zomaar in de winkel verkrijgen.

Als je dag...

Please reload

Featured Posts

Huidtherapie en voedingssupplementen

December 4, 2019

1/10
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Medisch Centrum Zuidhoven

Spirea 9, 3317 JP Dordrecht.

Tel. 078-3032499

E: info@medipraxis.eu