Blog

September 4, 2019

We hebben een prachtige zomer gehad. Soms een beetje te warm misschien maar over het geheel genomen mogen we niet klagen. Onze huid kan echter wel een oppepper gebruiken na die zonnestralen, zwemwater en bourgondische levensstijl. We hebben daarom twee heerlijke Image-after summer treatments samengesteld.

Brightening Treatment:

Een complete huidverzorging-behandeling vol met antioxidanten. Inclusief een peeling die dode huidcellen verwijderd, pigmentvlekjes vermindert en ontstekingsremmend werkt.

Ideaal bij pigmentvlekjes, verstopte porien, grauwe huid, rosacea en een vochtarme huid.

Prijs: 55,00 inclusief 15% korting op drie producten naar keuze.

Restore & Refresh

Een verfrissende en herstellende huid-behandeling vol met hydraterende ingredienten. Inclusief een peeling op basis van fruitzuur, vitamine C en enzymen die de celvernieuwing stimuleren.

Ideaal voor de uitgedroogde, door zon beschadigde huid of gevoelige huid.

Prijs:55,00 inclusief 15% korting op drie producten naar keuze.

.

August 20, 2019

Binnen Medipraxis kunt u terecht voor coagulatie met behulp van de cauteerstift. De Cauteerstift heeft een puntvormig uiteinde die door stroom wordt verhit en waarmee we weefsel kunnen wegbranden. Met de Cauteerstift kunnen we verheven goedaardige huidafwijkingen behandelen, zoals steelwratjes, ouderdomswratten, gerstekorrels en kersenwratjes. 

Voorafgaand aan de behandeling

Allereerst dient er een intake plaats te vinden, deze is gratis en geheel vrijblijvend. Tijdens deze intake zal de huidtherapeut kijken naar de klacht en aangeven of een coagulatie behandeling voor u geschikt is. 

Tijdens de behandeling

De huidafwijkingen worden aangestipt met de Cauteerstift. U voelt dan een kortdurende hitte. Dit is niet pijnloos, maar wel te verdragen. Na ieder behandeld plekje kan er even worden gekoeld met een koud kompres. Door het aanstippen met de Cauteerstift kunnen er korstjes ontstaan op de behandelde plekken, dit is normaal. Deze korstjes zullen er na een aantal dagen afvallen. Met de...

August 5, 2019

Wat zijn gistpuistjes?

Bij pityrosporon folliculitis, ook wel gistpuistjes genoemd, is er sprake van talloze kleine rode bultjes ter grootte van een speldenknop. Deze bultjes komen vooral op de rug of de borst voor, maar kunnen ook op het gezicht voorkomen. 

Hoe ontstaat het?

De gistpuistjes ontstaan doordat de gist ´Pityrosporum Ovale´ een ontsteking veroorzaakt van de haarzakjes. Deze gist komt bij iedereen op de huid voor in de haarzakjes op het gezicht, borst en rug maar zorgen vrijwel nooit voor problemen. Het gaat om de balans van het microbioom op de huid. Dat wil zeggen, dat er sprake is van een juiste hoeveelheid gezonde bacteriën die op hun beurt ziekteverwekkers, waaronder deze gist, onder controle houden. Wanneer door een ongezond microbioom de groei van het aantal gisten in de haarzakjes sterk toeneemt dan kunnen de gistpuistjes ontstaan. Verschillende factoren kunnen zorgen voor een disbalans en daardoor verergering van de gistpuistjes, namelijk een vochtig en warm klimaat,...

July 30, 2019

Elke vrouw heeft te maken met hormonale invloeden. Tijdens de menstruele cyclus variëren de hormonale spiegels waardoor vrouwen worden beïnvloed. Rond de eisprong bijvoorbeeld, wanneer het oestrogeen piekt, is een vrouw vrolijk, open en vol energie. Vlak voor de menstruatie is ze wat meer prikkelbaar en kan ze wat puistjes krijgen. Tijdens de menstruatie is ze wat meer teruggetrokken en gericht op haar eigen wijsheid. Tijdens de zwangerschap ontstaat er een speciale hormonale status waarin de baby veilig kan blijven groeien. Gedurende de overgang is er sprake van een disbalans tussen de verschillende vrouwelijke hormonen. Na de menopauze ontstaat er een stabiele situatie waarbij er sprake is van een lage hoeveelheid van zowel oestrogeen en progesteron, hierdoor is de invloed van de altijd al aanwezige testosteron meer zichtbaar. Bijvoorbeeld haargroei in het gezicht en meer mannelijke gelaatstrekken. 

De overgang:

In Nederland hebben vrouwen gemiddeld genomen op hun 51e (45-55 jaar)...

De temperatuur loopt vandaag  flink op wat vaak gepaard gaat met meer zweten. Vandaar dat we het in dit artikel gaan hebben over de feiten en fabels over dit onderwerp. 

  1. Zweet bestaat alleen uit water

FABEL. Zweet bestaat voor het grootste gedeelte uit water, maar bevat daarnaast ook andere stoffen zoals zout, kristalstoffen en afvalstoffen zoals sigarettenrook en zware metalen. 

2. Over het gehele lichaam bevinden zich dezelfde soort zweetklieren

FABEL. Er bestaat twee soorten zweetklieren, namelijk eccriene zweetklieren en apocriene zweetklieren. Eccriene zweetklieren zitten op het gehele lichaam, apocriene zweetklieren bevinden zich alleen bij de oksels, rondom de tepels en de anus. 

3. Overal op het lichaam kan de bekende zweetgeur voorkomen

FABEL. Alleen apocriene zweetklieren zijn betrokken bij de welbekende zweetgeur. Wanneer het zweet dat door de apocriene zweetklieren wordt geproduceerd aan het huidoppervlak komt, wordt dit in combinatie met bacteriën omgezet en ontstaat...

June 4, 2019

Het lymfesysteem

Naast het bloedvatenstelsel zit er nog een ander belangrijk transportsysteem in het menselijk lichaam, namelijk het lymfestelsel. In het lichaam zijn verschillende lymfeknopen en lymfevaten aanwezig die lymfevocht vervoeren. Dit lymfevocht neemt allerlei afvalstoffen mee en speelt dus een belangrijke rol in het immuunsysteem. Soms zijn lymfeklieren goed te voelen, bijvoorbeeld in de hals wanneer we verkouden zijn. Voor de bestrijding tegen bacteriën of andere ziekteverwekkers moet het lymfestelsel namelijk hard aan het werk waardoor lymfeklieren opzwellen.

Wat is lymfoedeem

Lymfoedeem is een aandoening waarbij er sprake is van een ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel. Lymfoedeem is het gevolg van een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht en is onder te verdelen in twee vormen, namelijk primair lymfoedeem en secundair lymfoedeem. Bij primair oedeem is er sprake van een aangeboren  ontwikkelings- of functiestoornis van de lymfevaten of lymf...

April 29, 2019

Huidtherapeuten kunnen een belangrijke rol spelen in het geven van voorlichting over "gezonde" huidverzorging en een gezonde levensstijl. Huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het verzorgen van de zieke- en beschadigde huid. Daarnaast zijn zij ook steeds meer werkzaam op cosmetisch gebied. Tijdens de 4 jarige HBO opleiding huidtherapie heeft deze zorgprofessional onder andere geleerd om gedegen onderzoek te doen naar Evidence Based Practice en Best Practice.

Voorlichting en preventie:

Het geven van voorlichting is een belangrijke taak van de huidtherapeut. Bijvoorbeeld over verstandig zonnen. Ook het signaleren van "verdachte plekjes' op de huid is een taak van de huidtherapeut. Hij of zij ziet veel mensen met een ontbloot lichaam en dat biedt een uitgelezen kans om de huid te checken. Het is dan vervolgens aan de dermatoloog om het plekje verder te onderzoeken.

Toxische stoffen:

Om goede voorlichting te kunnen geven over het gebruik van een geschikte sunblock, is kennis nodig.  Adviseer...

April 23, 2019

 Tot en met 17 mei is de weg (Spirea) naar het gezondheidscentrum afgesloten wegens wegwerkzaamheden. De omleiding die vijf minuten extra reistijd kost staat duidelijk aangegeven. De parkeerplaats is zoals gebruikelijk beschikbaar. Bij voorbaat hartelijk dank voor het inplannen van wat extra reistijd en tot ziens in de praktijk.

Team MediPraxis

Silvia, Nadie, Joyce, Ester, Carola en Cynthia

April 3, 2019

Op verzoek van onze klanten, terug van weg geweest.

Onze speciale zomeractie:

Laserontharing van de oksels. Pakket van 3 behandelingen van 225,00 voor maar 130,00. (geldig t/m 1 september 2019)

Aangezien een behandeling met de AFT 750nm vaak meteen vanaf de eerste behandeling effect heeft, hoef je je oksels nog maar nauwelijks te ontharen in de zomer. 

Laserontharing werkt alleen bij mensen met een blanke tot licht getinte huid met donkere haartjes. Voor het beste resultaat zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig.

April 2, 2019

Terug naar Beter.

Wat:

Terug naar Beter is een heerlijke sessie in een klein groepje (maximaal 4 personen) waarbij we ruimte geven aan onze emoties. Alles mag: Schoppen, schelden, boksen, huilen.  Als de emoties ge-uit zijn gaan we met behulp van yoga, mindfulness en visualiatie een positieve boost geven aan lichaam en geeft. Er wordt weinig gepraat, maar veel beleefd. Een lekkere aromatherapeutische behandeling mag natuurlijk niet ontbreken.

Voor wie;

Voor mensen die een zware tijd achter de rug hebben en een "reset" wel kunnen gebruiken.

Waar:

Gewoon bij ons in de praktijk aan Spirea 9.

Wanneer:

Dinsdag 30 april van 15:00 tot 17:00 uur.

Kosten:

45,00 per persoon 

Aanmelden via: cvanschendel@medipraxis.eu

Please reload

Featured Posts

After summer treatments

September 4, 2019

1/10
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Medisch Centrum Zuidhoven

Spirea 9, 3317 JP Dordrecht.

Tel. 078-3032499

E: info@medipraxis.eu